انگ و دیگران۲۰۰۶بررسی ریسک فوقالعاده بر مبنای مدل سه عاملی فاما و فرنچآن ها ضمن ایجاد پرتفوی هایی بر مبنای ریسک فوق العاده هر سهم به این نتیجه ریدند که ریسک بالای فوق العاده در یک ماه ،به طور شدیدی میانگین بازده کمتری را در ماه بعد پیشبینی میکنند.درو و دیگران۲۰۰۴ارتباط بین ریسک فوق العاده و بازده سهام برای شرکت های پذیرفته شده در بورس شانگهای با بهره گرفتن از روش پرتفوی های ساختگی فاما و فرنچ
ریسک فوق العاده قیمت گذاری می شود و یک مدل چند عاملی بازده های سهام را بهتر از CAPM برآورد میکند.کاتلین و فارل۲۰۰۳تاثیرعملکرد مورد انتظار شرکتها بر مدت تصدی اعضای هیات مدیره و تصمیمات جابه جایی اعضا
احتمال جابه جایی اعضای هیات
مدیره زمانی که اعضا دارای سن بیشتر از ۱۰ سال میباشند و شرکت نیز در حال رشد است افزایش خواهد یافت.
جین۲۰۰۲تجزیه ریسک بازده سهام به اجزای سیستماتیک و فوق العادهریسک فوق العاده ارتباطی منفی با حساسیت عملکرد به پرداخت دارد، اما ارتباط اندکی بین ریسک سیستماتیک و سطح مشوقها وجود دارد.
۲-۱۱ خلاصه تحقیقات داخلی
نویسنده
سال
موضوع تحقیق
نتایج
دیانتی و مرادزاده
۱۳۹۲
ارتباط بین دوره تصدی مدیرعامل با ارزش شرکت، هزینه های نمایندگی و ریسک اطلاعاتی
دوره تصدی بلند مدت مدیرعامل باریسک اطلاعاتی و ارزش شرکت ارتباط دارد. ولی میان دوره تصدی مدیرعامل و هزینه های نمایندگی رابطه معنی داری مشاهده نشد.
مرادی و حبیب زاده
۱۳۹۱
ارتباط بین ویژگی های هیات مدیره و عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با به کاربردن رگرسیون فازی
تغییر در اعضای هیات مدیره، انداره شرکت و جریان وجه نقد عملیاتی رابطه ی مستقیمی با عملکرد شرکت وجود دارد و بین مالکان نهادی و عملکرد شرکت رابطه ای یافت نشد.
نمازی و مهارلوئی
۱۳۹۰
تاثیر حدود عملیات شرکت بر ساختار هیات مدیره شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
معیار های حدود عملیات شرکت بر معیار های ساختار هیات مدیره شامل اندازه هیات مدیره،درصد اعضای غیر موظف هیات مدیره،حضور یکی از اعضای غیر موظف در ریاست هیات مدیره و حضور حداقل سه عضو غیر موظف درترکیب هیات مدیره شرکت ها تاثیر معناداری ندارد.
عرب مازاریزدی و طاهرخانی
۱۳۹۰
تاثیر ترکیب هیات مدیره برعملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس به
دو شکل تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی
تعداد اعضای هیات مدیره و تعداد سهامداران عمده هیچ تاثیری بر بازده حقوق صاحبان سهام و عملکرد شرکتها ندارد .
نیک بخت و همکاران
۱۳۸۹
تاثیر ویژگی های هیات مدیره بر عملکرد شرکت
هیات مدیره در بازار سرمایه ایران به صورت کارا به وظایف خود برای کاهش مشکلات نمایندگی عمل نمی کند و تاثیر با اهمیتی برعملکردشرکت ندارد .
فروغی و نعل شکن
۱۳۸۹
تاثیر ریسک فوق العاده بر بازده سهام
ریسک فوق العاده میتواند بر بازده سهام تاثیر گذار باشد و شرکت هایی که ریسک فوق العاده بیشتری دارند بازده
بالاتری را کسب میکنند.
دارابی و علی فرحی
۱۳۸۹
تاثیر نوسانات پنج متغییر مهم اقتصاد کلان بر ریسک و بازدهی کل سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
رابطه ای بین ریسک و بازده کل سهام و متغییر های کلان در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران درسه حوزه صنعت سیمان ،پتروشیمی و خودرو سازی وجو ندارد .
جلیلی و مشیری
۱۳۸۷
بررسی دیدگاه های سرمایه گذاران حرفه ای و غیرحرفه ای درخصوص اثربخشی هیات مدیره واثرات آن بر تصمیمات سرمایه گذاری آن ها
برداشت سرمایه گذاران از اثربخشی هیات مدیره ارتباط معنی داری باقضاوت آن ها در رابطه با ریسک سرمایه گذاری ندارد و برداشت آن ها ازاثربخشی هیات مدیره رابطه مثبت بامیزان سرمایه گذاری آن ها دارد.
۲-۱۲ خلاصه فصل
در این فصل ادبیات موضوعی تحقیق ، ریسک و بازده سیستماتیک و فوق العاده سهام شرکت ها ، حاکمیت شرکتی ، مدت تصدی اعضای هیات مدیره و همچنین پیشینه تحقیق به تفضیل بیان گردید .
بررسی های گوناگون نشان میدهد که مدت تصدی اعضای هیات مدیره میتواند تحت تاثیر اطلاعات مالی شرکت ها باشد. در نتیجه شناسایی اطلاعات مالی انتشار یافته و بررسی عملکرد شرکت ها به همراه بررسی ریسک سیستماتیک و فوق العاده از اهمیت فراوانی برخوردار است .
فصل سوم
روش شناسی تحقیق
۳-۱ مقدمه
در تحقیق حاضر به بررسی رابطه ی بین ریسک و بازده و مدت تصدی هیات مدیره شرکت می پردازیم.که در فصل قبلی پیشینه ی پژوهش ذکر شد و در این فصل در رابطه با روششناسی تحقیق، تبیین و بیان فرضیههای تحقیق، روشهای آزمون فرضیهها، جامعه آماری تحقیق، شیوه نمونهگیری و دوره زمانی تحقیق و همچنین نحوه جمع آوری اطلاعات و شیوه تجزیه تحلیل آن ها مطالبی ارائه میگردد.
۳-۲ روش شناسی تحقیق
تحقیق حاضر از نظر هدف ، از نوع کاربردی است. هدف تحقیقات کاربردی توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است . در عین حال ، از نظر روش گردآوری و تحلیل داده ها ، این تحقیق از نوع توصیفی همبستگی است. هدف روش تحقیق همبستگی مطالعه حدود تغییرات یک یا چند متغیر با حدود تغییرات یک یا چند متغیر دیگر است. در این تحقیق از آمار توصیفی ، همبستگی پیرسون و رگرسیون به منظور تجزیه تحلیل داده ها استفاده می شود. برای تعیین روش داده های تلفیقی یا ترکیبی ( داده های تابلویی) ابتدا از آزمونF لیمر مقید استفاده میگردد. فرض صفر این آزمون مبنی بر روش داده های تلفیقی است و فرض مقابل تأکید بر به کارگیری روش داده های ترکیبی دارد.
با توجه به ماهیت این تحقیق از دو روش میدانی و کتابخانه ای استفاده می شود.
روش کتابخانه ای: استفاده از منابع کتابخانه ای که شامل کتاب،مجلات،پایان نامه ها،مقالات و اینترنت میباشد.این روش برای انجام مطالعات مقدماتی،تدوین فصل ادبیات تحقیق و چهار چوب نظری پژوهش به کار می رود.
روش میدانی: برای جمع آوری داده های مربوط به فرضیات تحقیق به گروه شرکت های پذیرفته شده در بورس مراجعه خواهیم نمود و پس از استخراج اطلاعات مورد نیاز از طریق نرم افزار راه آورد نوین و بانک های اطلاعاتی سازمان بورس و تجمیع داده ها در ستون های excel به محاسبه متغیر های تحقیق می پردازیم و با بهره گرفتن از نرم افزار های spss و eviews فرضیات پژوهش را مورد آزمون قرار میدهیم.
۳-۲-۱ قلمرو مکانی تحقیق
قلمرو مکانی پژوهش حاضر،شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است،که دلایل انتخاب این شرکت ها به عنوان مبنای پژوهش به شرح زیر است:
آخرین نظرات